Terapie pentru o despărțire dureroasă sau infidelitate

Trădarea doare profund, se simte ca și cum inima noastră ar fi fost înjunghiată cu un cuțit sau ruptă în bucățele. Ne zdruncină sentimentul de încredere în noi înșine și în propria judecată, dar și în ceilalți, care ne sunt prieteni. O despărțire dureroasă, de cele mai multe ori, ne pune în dificultate atunci când ne atașăm sau începem să iubim din nou, ne închide în noi înșine și ne blochează libera exprimare.

Trebuie să tratăm aceste răni cu o importanță majoră, la fel cum tratăm rănile în urma unui accident fizic.  Este nevoie de îngrijiri calificate, astfel încât rana să poată fi „curățată” și să permită capacității  naturale a inimii, minții, corpului și sufletului nostru să se vindece corect și complet, lăsându-ne cu adevărat mai înțelepți și mai puternici pe măsură ce ne confruntăm cu viitorul – un viitor cu punctele noastre forte și vise intacte!

Este cu adevărat posibil? Da.   Cu ajutorul unei forme noi de psihoterapie numită EMDR, care reprezintă „Desensibilizarea și reprocesare prin  mișcărilor oculare”, persoana în cauză poate fi vindecată. A fost testată și cercetată îndelung, dar este încă puțin cunoscută de publicul larg. Astăzi, peste 70.000 de clinicieni sunt special instruiți și certificați în acest tratament, iar milioane de oameni susțin că și-au rezultat problemele ce țin de traume cu această terapie.

„Pentru mine, cea mai mare schimbare s-a produs după cea de-a patra sesiune EMDR. În timp ce mergeam spre casă, m-a cuprins o senzație plutitoare si liniștitoare. Pentru următoarele două zile, am fost epuizată câteva ore în fiecare zi. Și atunci s-a întâmplat ceva. A doua zi, în timp ce stăteam în duș, mi-am dat seama că nu mă doare așa cum era înainte. Nu pot explica cum și de ce, dar mi s-a părut că creierul mi-ar fi fost reechilibrat. În aceste zile, amintirea și durerea pe care o asociez cu despărțirea mea par încă departe. Este o senzație ca Alice în Țara Minunilor… Știu doar că mă simt mai bine.. Iar trecutul se simte departe, unde ar trebui să stea.” Alix

EMDR ajută  integrarea adaptivă. Mișcări, tonuri și apăsări stimulează sistemul de procesare a informațiilor din creier într-un mod similar cu somnul REM, unde creierul extrage ce este important și util iar apoi elimină ce nu e de folos.” Sentimentele de lipsă de valoare sau de inferioritate ale clientului sunt înlocuite de gânduri pozitive.