cauze depresie

Ce cauzează depresia?

Deși nu se știe exact ce cauzează depresia, o serie de lucruri sunt adesea legate de dezvoltarea sa. Depresia rezultă, de obicei, dintr-o combinație de evenimente recente și diversi factori pe termen lung.

Evenimentele de viață

Cercetările sugerează că dificultățile persistente – șomajul pe termen lung, persoanele care trăiesc într-o relație abuzivă sau neplăcută, izolarea pe termen lung sau singurătatea, stresul prelungit la muncă  – sunt mai predispuse la depresie decât accentuează viața recentă. Cu toate acestea, evenimente recente (cum ar fi pierderea locului de muncă) sau o combinație de evenimente pot “declanșa” depresia dacă sunteți deja în pericol din cauza unor experiențe anterioare sau a unor factorilor personali.

Factori personali

  • Istoricul familiei-  Depresia se poate transmite în familii, iar unii oameni vor avea un risc genetic crescut. Cu toate acestea, având un părinte sau o rudă apropiată cu depresie nu înseamnă că veți avea în mod automat si dumneavoastră. Condițiile de viață și alți factori personali continuă să aibă o influență importantă.
  • Personalitate- Unii oameni pot fi mai expuși riscului de depresie din cauza personalității lor, mai ales dacă au tendința de a se îngrijora mult, de a avea stima de sine scăzută, sunt perfecționiști, sunt sensibili la critici  sau sunt sunt autocritici și negativi.
  • Afecțiuni medicale grave-  Stresul și îngrijorarea de a face față unei boli grave pot duce la depresie, mai ales dacă aveți de-a face cu gestionarea ei pe termen lung și / sau cu durerea cronică.
  • Consumul de alcool și droguri- consumul de droguri și alcool poate duce la depresie. Multe persoane cu depresie au, de asemenea, probleme legate de droguri și alcool.

Modificări ale creierului

Deși au existat multe cercetări în acest domeniu complex, există încă multe lucruri pe care nu le știm. Depresia nu este pur și simplu rezultatul unui “dezechilibru chimic”, de exemplu pentru că aveți prea mult sau prea putin o anumită substanță chimică a creierului. Este complicat și există multiple cauze ale depresiei . Factori cum ar fi vulnerabilitatea genetică, stresorii de viață severă, substanțele pe care le puteți lua (unele medicamente, medicamente combinate cu alcool, droguri) și afecțiunile medicale pot afecta modul în care creierul vă reglează dispozițiile.

Cel mai important lucru este să recunoaștem  semnele și simptomele  și  să căutăm sprijin .