Anxietatea si hipnoza

Daca vedeti articolul in limba romană inseamnă că este tradus automat din engleza si poate prezenta unele greseli de exprimare.

Îmi poate trata Hipnoza Anxietatea?

Prezentare generală

Tulburările de anxietate afectează 40 de milioane de americani în fiecare an, ceea ce face ca anxietatea să fie cea mai frecventă boală mentală în Statele Unite.

Există multe forme cunoscute de tratament pentru tulburările de anxietate, inclusiv:

 • psihoterapie
 • terapia de expunere
 • medicamente

Unii oameni aleg însă să-și trateze anxietatea cu tratamente alternative precum hipnoterapia.

Ce este hipnoterapia?

Spre deosebire de ceea ce ai văzut în filme, hipnoza implică mult mai mult decât să călătorești într-o stare trancelică după ce te uiți în ochii cuiva.

În timpul unei sesiuni de hipnoză, treceți printr-un proces care vă ajută să vă relaxați și să vă concentrați mintea. Această stare este similară somnului, dar mintea ta va fi foarte concentrată și mai capabilă să răspundă la sugestii.

În timp ce se află în această stare relaxată, se crede că ești mai dispus să te concentrezi asupra minții tale inconștiente. Acest lucru vă permite să explorați câteva dintre problemele profunde cu care vă confruntați.

Ședințele de hipnoterapie pot fi utilizate pentru:

 • explorează amintiri reprimate, cum ar fi abuzul
 • insuflați o dorință de obiceiuri sănătoase care pot duce la pierderea în greutate
 • ajută la relaxarea și reprogramarea unei minti anxioase

Practicianul sau terapeutul este acolo pentru a ajuta la ghidarea acestui proces. Nu sunt acolo pentru a vă controla mintea.

Care sunt avantajele utilizării hipnoterapiei pentru a trata anxietatea?

Chiar dacă hipnoterapia nu este la fel de cunoscută ca psihoterapia și medicația pentru tratarea anxietății, cercetătorii și oamenii de știință studiază efectele pe care le poate avea asupra condițiilor de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea , tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) și depresia de câțiva ani. .

Într-un studiu din 2016 , cercetătorii au scanat creierul oamenilor în timp ce aceștia erau supuși ședințelor de hipnoză ghidată. Ei au descoperit că un creier hipnotizat experimentează schimbări în creier care dau unei persoane:

 • atenția concentrată
 • un control fizic și emoțional mai mare
 • mai puțin conștiința de sine

Cum se folosește hipnoterapia pentru a trata anxietatea?

Să zicem că ai frica de a zbura. În timpul unei ședințe de hipnoterapie, terapeutul vă poate oferi ceea ce este cunoscut drept „sugestie posthipnotică” în timp ce sunteți într-o stare de transă.

În această stare de vis, mintea devine mai deschisă la sugestie. Acest lucru permite terapeutului să vă sugereze cât de ușor de sigur veți fi data viitoare când vă așezați pe un avion.

Din cauza stării relaxate în care vă aflați, poate fi mai ușor să evitați escaladarea oricăror simptome de anxietate pe care le puteți simți, cum ar fi:

 • un sentiment de frica iminent
 • scurtarea respirației
 • ritmul cardiac crescut
 • tensiunea musculară
 • iritabilitate
 • stomacul nervos

Hipnoterapia trebuie utilizată ca tratament complementar la terapia cognitivă comportamentală.

Cu toate acestea, dacă utilizați doar hipnoză pentru a vă trata anxietatea, aceasta ar putea avea efecte similare cu cele ale meditației . O inducție hipnotică te-ar ajuta să te pui în această stare relaxată, la fel ca meditația. Puteți utiliza apoi această stare pentru a aborda anxietățile și fobiile.

Deci, dacă încercați să tratați o frică de zbor, vă puteți vizualiza întorcându-vă la prima dată când v-ați speriat să zburați. Puteți utiliza o tehnică numită hipnoproiective, în care vizualizați evenimentele din trecut așa cum v-ați fi dorit să le vedeți. Apoi te vezi în viitor, simțindu-te calm și pașnic în timp ce te afli într-un avion.

Ce trebuie să știți înainte de a încerca hipnoterapia

Atâta timp cât vezi un profesionist de sănătate mintală autorizat, care are o pregătire extinsă în hipnoză, utilizarea hipnoterapiei pentru a trata anxietatea este considerată foarte sigură.

Primul lucru de luat în considerare atunci când alegeți un hipnotist este calificările practicantului. Căutați un profesionist autorizat de îngrijire a sănătății mintale – cum ar fi un psiholog, psihoterapeut, asistent medical psihiatric, consilier, asistent social sau medic – care este, de asemenea, un hipnoterapeut.

Un plan global de tratament eficient ar trebui să includă mai multe modalități (abordări), iar hipnoterapia este doar unul dintre numeroasele instrumente eficiente din punct de vedere clinic cunoscute pentru a ajuta la tratarea anxietății.

Dacă, de exemplu, un hipnotist descoperă o trauma în timp ce face hipnoterapie, trebuie să știe cum să trateze trauma. Cu alte cuvinte, a avea educația și pregătirea pentru a diagnostica și trata tratamentul afecțiunilor de sănătate mintală – care vine din faptul că este autorizat – este o componentă cheie în succesul hipnoterapiei.