anxietate tratat natural

9 moduri de a reduce natural anxietatea

Anxietatea face parte din viața tuturor. Este un produs secundar al traiului într-o lume deseori haotică. Anxietatea nu are o conotaţie negativă de fiecare dată. Ţinând cont de starea pe care o provoacă, aceasta te face să fii conștient de pericol, te motivează să rămâi organizat, pregătit și te ajută să calculezi riscuri. Cu toate acestea, atunci când anxietatea devine o luptă zilnică, este timpul să acționăm înainte de a deveni prea greu de controlat. Atunci, ea poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții.

Preia controlul încercând ideile de mai jos:

1. Rămâneți activ
Exercițiile regulate sunt bune pentru sănătatea fizică și emoțională. Exercițiile fizice regulate pot înlătura simtomele ca şi unele medicamente. Și nu este vorba doar de o remediere pe termen scurt; s-ar putea să vă simțiți ușurat multe ore dupa ce le-aţi efectuat.

2. Nu beți alcool
Alcoolul este un sedativ natural. Daca bei un pahar de vin sau de bere, te poţi simţi liniștit la început, dar, odată ce efectul se termină, anxietatea se poate întoarce cu “răzbunare”. Dacă vă bazați pe alcool pentru a vă scuti de anxietate, în loc să tratați rădăcina problemei, puteți dezvolta dependența de alcool.

3. Opriți fumatul
Fumătorii aprind adesea o țigară în timpul momentelor de stres. Cu toate acestea, precum consumul de alcool, aprinderea unei țigari atunci când sunteți stresat este o soluție rapidă, dar care poate agrava anxietatea în timp. Cercetările au arătat că, cu cât începeți să fumați mai devreme în viață, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta o tulburare de anxietate mai târziu. Cercetările sugerează, de asemenea, că nicotina și alte substanțe chimice din fumul de țigară modifică căile neuronale din creier legate de anxietate.

4. Eliminați cafeaua
Dacă aveți anxietate cronică, cofeina nu este prietenul dvs. Cofeina poate provoca nervozitate și neliniște, dintre care niciuna nu este bună dacă sunteți anxios. Cercetările arată faptul că, un consum de regulat de cofeină, poate provoca sau agrava tulburările de anxietate. De asemenea, poate provoca atacuri de panică la persoanele cu tulburare de panică. La unii oameni, eliminarea cofeinei poate îmbunătăți semnificativ simptomele de anxietate.

5. Dormiți când şi cât trebuie
Insomnia este un simptom comun al anxietății. Faceți din somn o prioritate ținând cont de urmatoarele indicații:

– dormiți doar noaptea când sunteți obosiți;
– nu vizionaţi programe tv în timpul odihnei;
– nu utilizați telefonul, tableta sau laptopul în pat;
– nu stați în pat dacă nu puteți dormi; ridicați-vă și duceți-vă în altă cameră până vă simțiți somnoroşi;
– evitați cofeina, mesele consistente și nicotina înainte de culcare;
– mențineți-vă camera întunecată și aerisită;
– notați-vă îngrijorările înainte de a merge la culcare;
– dormți la aceeaşi oră în fiecare noapte.

6. Meditează
Scopul principal al meditației este de a elimina gândurile haotice din mintea voastră și de a le înlocui cu un sentiment de calm conştientizând momentul prezent. Meditația este bine cunoscută pentru ameliorarea stresului și a anxietății. Cercetările de la John Hopkins sugerează că 30 de minute de meditație zilnică pot atenua simptomele de anxietate și pot acționa ca un antidepresiv. Începeţi treptat, cu 5 minute de meditaţie, mărind apoi timpul.

7. Mâncați sănătos
Nivelurile scăzute ale zahărului din sânge, deshidratarea sau substanțele chimice din alimentele procesate, cum ar fi aromele artificiale, coloranții artificiali și conservanții, pot determina modificări ale dispoziției la unele persoane. O dietă bogată în zahăr poate, de asemenea, să influențeze negativ temperamentul. Dacă anxietatea se agravează după masă, verificați obiceiurile alimentare. Stați hidratat, eliminați alimentele procesate și mâncați o dietă sănătoasă bogată în carbohidrați complecși, fructe, legume și proteine vegetale complete.

8. Practicați respirația profundă
Respirația artificială sau rapidă este comună cu anxietatea. Poate duce la bătăi rapide ale inimii, amețeli sau chiar atac de panică. Exercițiile de respirație profundă și conștientă pot ajuta la restabilirea tiparelor normale de respirație și la reducerea anxietății.

9. Beți ceai de mușeţel
O ceașcă de ceai de muşeţel este un remediu comun pentru calmarea nervilor și pentru instalarea unui somn odihnitor. Un studiu din 2009 a arătat că mușețelul poate fi, de asemenea, un aliat puternic împotriva tulburării de anxietate generalizată. Studiul a constatat că persoanele care au luat capsule de mușețel (220 miligrame de până la cinci ori pe zi) au avut o reducere mai mare a scorurilor pentru testele care măsoară simptomele de anxietate decât cei cărora li s-au administrat un placebo.

Dacă vă simțiți anxios, încercați ideile de mai sus care vă pot ajuta să vă liniștiți. Amintiți-vă, însă, că remediile de acasă pot ajuta la ușurarea anxietății, dar nu înlocuiesc ajutorul de specialitate. Creșterea anxietății poate necesita tratament sau medicamente pe bază de rețetă. Discutați cu un specialist despre îngrijorările dumneavoastră.

TAGS: ADOLESCENTI, ADULTI, ANXIETATE, BOALA, CLUJ, PSIHOTERAPEUT, CLUJ-NAPOCA,COGNITII NEGATIVE, COPII, DEPRESIA, DIVORT, DIAGNOSTICUL, EVENIMENTE STRESANTE, FACTORI PSIHICI, FACTORI PSIHOLOGICI, FACTORII PSIHICI, FURIA, LIPSA DE ENERGIE, LIPSA DE SPERANTA, MEMBRII FAMILIEI, NEGARE, NEGATIVE, NESIGURANTA, OBOSEALA, PREDISPOZITII GENETICE, PSIHOLOG, PSIHOTERAPEUT, PSIHOTERAPIE, SEDINTELE DE PSIHOTERAPIE, SENTIMENTE, SENTIMENTE NEGATIVE, STARI EMOTIONALE, STRESUL, TEAMA, TRISTETEA, TULBURAREA PSIHOSOMATICA, VINA